Restaurant

Ons restaurant bevindt zich op een van de mooiste plekjes van Amsterdam. Het biedt een prachtig uitzicht op de Amstel en Herengracht met op de achtergrond de Blauwbrug, Hermitage en de Magere Brug. De sfeer is rustig, gezellig en ons team doet er alles aan u een mooie avond te bezorgen. Dit maakt Breitner aan de Amstel een geschikte locatie voor zowel een romantisch diner als een zakelijke ontmoeting.

Wij serveren een dagelijks wisselend viergangen menu à € 45,-. Gaat u naar het Muziektheater of naar Carré dan kunt u kiezen voor ons theatermenu à € 35,-. Dit menu bestaat uit drie gangen en wij zorgen er persoonlijk voor dat u in stijl dineert én op tijd bent voor de voorstelling.

Historie

Het restaurant is vernoemd naar de Amsterdamse impressionist George Hendrik Breitner (1857-1923). Hij wordt gezien als één van de belangrijkste Nederlandse schilders van de 19de eeuw.

Breitner had een grote voorliefde voor het dynamische leven in de stad. Zo schilderde en fotografeerde hij graag echte Amsterdamse stadsgezichten zoals ons uitzicht.

Bereikbaarheid

Uw auto kunt u parkeren in een van de omliggende parkeergarages:

  • Muziektheater/Stadhuis
  • The Banque
  • Markenhoven.

De tramhalte en metrohalte Waterlooplein zijn een paar minuten van ons verwijderd. Vanaf Breitner aan de Amstel wandelt u gemakkelijk naar Carré, de Stopera en het uitgaanscentrum van Amsterdam.

Schilderij van Breitner Interieur